Стрічка про Василя Стуса буде дознята (аудіо)

Стрічка про Василя Стуса буде дознята (аудіо)

Стрічка про Василя Стуса буде дознята у співпраці між режисером, продюсером фільму, Міністерством культури та Держагентством з питань кіно.

Робота над фільмом про репресованого поета Василя Стуса продовжиться у співпраці між режисером, продюсером фільму, Міністерством культури та Держагентством з питань кіно. Таке рішення ухвалено на робочій нараді Міністерства, де розглядалось, зокрема, питання про вилучення зі сценарію епізоду суду над поетом у 1980 році за участі адвоката Віктора Медведчука. Ці сцени будуть допрацьовані з режисерського боку. Про це Українському радіо повідомив заступник міністра культури Юрій Рибачук.

Докладно — Оксана Бовсуновська.

"10 серпня один із акторів фільму Геннадій Попенко повідомив, що зі сценарію біографічного фільму про Василя Стуса нібито вилучено сцени суду над поетом за участі Віктора Медведчука, каже актор. Нагадаю, Віктор Медведчук на процесі тисяча дев”ятсот вісімдесятого року був адвокатом Василя Стуса і підтримав звинувачення. Судовий процес завершився обвинувальним вироком за, цитую, "антирадянську діяльність і пропаганду".

Наразі Медведчук є лідером політичного руху "Український вибір" і кумом президента РФ Владіміра Путіна. За словами актора Геннадія Попенка, авторам фільму зателефонувала третя особа, яка намагалася вплинути на зйомки фільму.

Режисер фільму Роман Бровко каже, що понад 20 сцен — не лише за участі персонажа Віктора Медведчука — було вирізано через виМОги хронометражу. Суд не був головною сценою, його мали показати лише в спогадах головного героя, говорить режисер.

Адвокат Віктора Медведчука оприлюднив заяву, в якій йдеться про намір подати до суду, якщо у фільмі буде неправдива інформація про його клієнта.

Син Василя Стуса Дмитро сказав, що не співпрацюватиме з творцями фільму з етичних міркувань. На запитання Українського радіо за яких обставин він може долучитися до створення фільму, відповів:

Тепер стрічку буде дознято зі сценою суду, повідомив Українському радіо голова Держкіно Пилип Іллєнко. За його словами, що так вирішив продюсерський колектив з огляду на суспільну дискусію".


Прослухати


 
Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!