Кримінальне провадження у справі Кернеса закрито (аудіо)

Кримінальне провадження у справі Кернеса закрито (аудіо)

Ухвалу закрити кримінальне провадження у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса прийняв суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов.

Причина - прокурори, яких у справі 19, та сторона потерпілих на дебати не з’явилися. Цього разу на засідання приїхали Харківський міський голова Геннадій Кернес, його охоронці, звинувачені у справі та 3 адвокати. Також з’явився потерпілий Сергій Ряполов. Представників прокуратури не було. Суддя Андрій Антонов зачитав ухвалу. Тему продовжить Оксана Бовсуновська.


Прослухати


Міський голова Харкова Геннадій Кернес розповів журналістам, що очікував виправдання. За його словами, впродовж 3 років свідки не сказали нічого по суті, доказів не було.


Прослухати


(Переклад) Я зрозумів цю ухвалу таким чином, що провадження припинено через те, що прокурори систематично не з'являлись до зали судових засідань у призначений час, і суддя розцінив це як систематичну неявку.

Потерпілий Сергій Ряполов каже, що його не повідомляли про судові засідання.


Прослухати


Щоб з’ясувати, чому сторона звинувачення пропустила сім засідань у справі - Суспільне зв’язалося з прес-секретарем Генерального прокурора Ларисою Сарган. Вона повідомила - зараз у Генпрокуратурі готують заяву з приводу судового процесу у справі Кернеса. На 15-ту в ГПУ заплановано брифінг. Там працює кореспондент Суспільного Олена Блізнякова, яка розповість про те, що почує в Генпрокуратурі у наступних випусках.

Нагадаю, Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачують у викраденні та побитті учасників харківського Євромайдану. Підозру меру Харкова оголосили у березні 2014-го. За рік, справу передали до суду. Статті - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, катування та погроза вбивство".

 

Оксана Бовсуновська. Українське радіо.


Хочеш знати більше? Слухай новини на Українському радіо!