Олег Шаров: 98,8 % заяв вступників було подано в електронному вигляді

Олег Шаров: 98,8 % заяв вступників було подано в електронному вигляді

Правила подачі документів до закладів вищої освіти - державних, приватних, на бюджетні місця та на контракт. Підбиваємо підсумки вступної кампанії до закладів вищої освіти в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" разом з генеральним директором Директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти та науки України Олегом Шаровим.

Коли закінчується реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження до електронних кабінетів додатків до документів про повну загальну середню освіту?

Вивантаження інформації до електронних кабінетів вступників почало 1 липня об 11 годині 50 хвилин. Ця процедура тривала 40-45 хвилин, у цей час електронні кабінети потсупово наповнювалися інформацією. Після того, яз закінчилася ця процедура, була запущена процедура вивантиження інформації до баз даних. У цей час сталося найбільше навантаження на систему, коли всі вступники одночасно намагаються увійти. Звичайно, система не може опрацювати всі 150 тисяч користувачів, адже після входу в систему люди просто не виходять з неї, автоматично це відбувається через 20 хвилин. Тому утворилася черга, але о 14 годині всі вступники вже змогли переглянути результати.

Є ще одне завдання, яке нині стоїть перед нами - захист баз даних, інформації. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України постійно здійснює контроль у цій сфері. Це вимагає великих компьютерних і людських ресурсів.

Ті абітурієнти, хто не зміг пройти на бюджет, як їм дізнатися, що можуть навчати на контрактій основі?

Цю інформацію надають беспосердньо виші, повідомляють, чи можна приносити оригінали документів для вступу.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування до 18.00 години 06 серпня?

Ті вступники, які за результатами конкурсного відбору отримали рекомендації на навчання за кошти державного замовлення, мають до 18.00 години 06 серпня виконати вимоги до зарахування, тобто подати до вишу необхідний пакет документів. Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням має бути проведено не пізніше 12.00 години 07 серпня. Вступники, які отримали рекомендації на навчання за контрактом, проводиться не пізніше 30 вересня.

На ранок 27 липня вступники зареєстрували понад 162 тисячі електронних кабінетів. З них більш як 141 тисячу створили ті абітурієнти, які цього року після школи вступають на бакалавра?

За результатами цього етапу понад 146 тисяч вступників подали 914545 заяв, причому в паперовому вигляді було подано всього близко одного відсотка заяв, а 98,8 % заяв було подано в електронному вигляді, це означає, що система електронної подачі заяв відпрацювала прозоро.

Прослухати повну версію розмови.