Дніпро "вбивають", але краще штраф, ніж очисні споруди - Олександр Чистяков

Дніпро "вбивають", але краще штраф, ніж очисні споруди - Олександр Чистяков

Краще порушнику заплатити штраф за забруднення водойм, який наразі становить лише 134 грн., ніж будувати очисні споруди. 
 
Про медузи у Дніпрі і хто та чим забруднює головну річку країни говорив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" голова "Асоціації рибалок України" Олександр Чистяков.
 
 
 
На фото: Олександр Чистяков
 
Він наголосив, що Дніпро "убили", перепинили його природну течію. На берегах річки стоять великі мегаполіси, металургійні та хімічні підприємства. За дослідженнями науковців, вже сьогодні вода в Дніпрі нагадує коктель із усіх елементів таблиці Менделєєва. Тому є середовищем для проживання медуз. Якщо 5-6 років назад такого не було, то сьогодні морських мешканців, таких як риба-голка і медузи, можна побачити в київській акваторії.
 
"5 частина Дніпра покрита водорослями. Є обєктивні причини, - у свіх бідах винні люди. 56 мілин в київський акваторії Дніпра наразі є і якщо нічого не робити, то вони через 5-6 років перетворяться на острови. Так здійсниться мрія чиновників: київської землі стане більше, а річка "вмиратиме".
 
За словами експерта, краще порушнику заплатити штраф за забруднення водойм, який наразі становить 134 грн., а ніж будувати очисні споруди. 
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" з 8.00 до 10.20!