Є підсумки реєстрації електронних кабінетів вступників (аудіо)

Є підсумки реєстрації електронних кабінетів вступників (аудіо)

Понад 160 тисяч електронних кабінетів і 900 тисяч заяв від абітурієнтів було зареєстровано під час цьогорічної вступної кампанії.

Такі дані оприлюднили сьогодні у Міністерстві освіти і науки. Які спеціальності абітурієнти обирали найчастіше та коли стане відомо про зарахування у виші, знає Юлія Конішевська.

25 липня завершилася реєстрація електронних кабінетів, а до 18 години 26 липня абітурієнти могли подати заяви для вступу на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування, - про це розповів генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров. За його словами, понад 140 тисяч абітурієнтів, це приблизно 76 % від усієї кількості випускників шкіл, обрали освітній ступінь бакалавра та магістра цих трьох спрямувань. Вступ до закладів профосвіти на молодшого спеціаліста триватиме до 8 серпня. Найбільше заяв вступники подали на спеціальності: філологія, право, та менеджмент, розповів Олег Шаров. Найчастіше абітурієнти обирали Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Львіський національний університет ім. Івана Франка, а також Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського.

Директор Держпідприємства "Інфоресурс" Оксана Бєлік розповіла, що більше половини усіх цьогорічних вступників подавали заяви лише на контракт. За словами Оксани Бєлік, 1 серпня вступники дізнаються, на які спеціальності та до яких навчальних закладів вони отримали рекомендацію для вступу на бюджет. Впродовж 5 днів вони повинні будуть подати оригінали документів до приймальної комісії обраного вишу. Після зарахування абітурієнтів на бюджет розпочнеться зарахування на контрактну форму навчання відповідно до конкурсного балу.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!