НАБУ викликає на допит Онищенка

НАБУ викликає на допит Онищенка

Антикорупційне бюро України викликає на допит нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з повісткою, Онищенко викликається в НАБУ на 12 годину 26 липня для допиту в якості підозрюваного. Також на допит викликається Олена Павленко.

Раніше суд надав дозвіл на здійснення в кримінальному провадженні НАБУ спеціального досудового розслідування відносно Онищенко та ще п'яти підозрюваних.

Щодо Онищенка в Іспанії триває процедура екстрадиції. Йому обрано запобіжний захід - умовне звільнення, при якому він щомісяця 1 числа повинен з'являтися перед іспанським судом.



Досудовим розслідуванням встановлено розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності, укладених між ПАТ "Укргазвидобування" і фірмами, підконтрольними Онищенко. В результаті такої діяльності "Укргазвидобуванню" завдано збитків на понад 740 мільйонів гривень.

Також встановлено причетність до скоєння злочинів 27 осіб. Відносно восьми обвинувачених, в т.ч. Валерія Пісного, справа була передана до Солом'янського райсуду Києва суду, який почав підготовче засідання в червні цього року. Підготовче засідання досі триває.

Нагадаємо, Верховна Рада дала дозвіл на затримання та арешт Онищенко. Сам депутат покинув Україну за день до голосування з цього питання.