Сергій Міранков: "Кінокомісія сприятиме комунікації між владою і знімальними групами"

Сергій Міранков: "Кінокомісія сприятиме комунікації між владою і знімальними групами"

В рамках Одеського кінофестивалю відбулася презентація Кінокомісії міста Києва - нового структурного підрозділу КМДА. Організація займатиметься  промоцією  Києва у світі  як привабливої платформи для кіновиробництва.

Чому виникла потреба у такій комісії і які проекти буде запущено вже найближчим часом, розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" очільник Кінокомісії міста Києва Сергій Міранков.  



Сергій Міранков: Взагалі Комісія не має на меті щось контролювати. Це міжнародний тренд, який означає об'єднання для спілкування і комунікації. Саме тому Кінокомісія буде сприяти роботі міжнародних знімальних груп з місцевими органами влади.

Тобто видавати дозвіл на зйомки в Києві не входитиме до її повноважень?

Сергій Міранков: Вона лише інформує представників ринку як отримати легально цей дозвіл, сприяти йому, надати первинну консультацію і, можливо, навіть з кимось домовитися, якщо не вдається самостійно це зробити. Ми лише сприяємо. Ми зацікавлені, щоб у Києві знімали якомога більше кінопродукту, бо він впливає і на шляхи промоції Києва для туризму і кіновиробництва в цілому.

Ваша допомога стане в нагоді кому — промоутерам, в туристичній сфері, бізнесу?

Сергій Міранков: Насамперед це представники українського аудіовізуального бізнесу, кінокомпанії - більші, менші, це представники туристичної галузі, бо ми співпрацюємо з готелями і ресторанами.

Ви створені в березні. Що за цей час вдалося зробити?

Сергій Міранков: Насамперед ми посприяли в проведенні зйомок офіційних груп УЄФА, які приїздили до Києва у червні цього року. Вони відзняли велику кількість матеріалу про Київ. Ми допомагали їм пройти скрізь, де вони хотіли знімати. Також ми співпрацювали з повнометражним фільмом “Птах душі” Романа Бровко. Це фільм про Василя Стуса, який вийде дуже скоро на екрани. Також ми співпрацювали в рамках телесеріалу “Чорнобиль”. А ще є певна кількість проектів невеликих.

А що будете робити найближчим часом?

Сергій Міранков: Зараз ми працюємо над доробком нашого веб-сайту. До нас можна буде звернутися, отримати всі підказки, допомогу. Ми працюємо далі над поясненням необхідності комунікації між кіновиробниками та містом. Ми готуємо меморандуми з багатьма підрозділами КМДА. Ми поповнюємо професійну нашу базу виробників цього контенту в Києві. Я думаю, вона запрацює десь у жовтні, або ще раніше, як буде повністю наповнена.

Прослухати повну версію розмови