До підтоплень у містах треба ставитися з гумором - Олександр Сергієнко

До підтоплень у містах треба ставитися з гумором - Олександр Сергієнко

Жодне велике місто, навіть з високим рівнем інфраструктури, не застраховане від підтоплень під час швидкого танення снігу або злив.

Про масштабні підтоплення в містах та їх причини і як цьому зарадити розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

На фото: Олександр Сергієнко

За його словами, можуть бути такі зливи, що будь-яка каналізація не впорається із завдання. Наприклад, рік тому у Берліні, де високий рівень інфраструктури міста, була така злива, яка підтопила 500 будинків, головна магістраль міста була паралізована, затопило кілька станцій метрополітену і в місті було оголошено надзвичайний стан.

Також експерт розповів, що взимку в Київ щороку заводиться 100 тис тонн піску і цією піщано-соляною сумішшю посипаються дороги. Потім частина цієї суміші вивозиться, а частина природнім способом потрапляє разом зі снігом в каналізаційні стоки. І це те ж створює проблему. Просто потрібно розуміти як працює вся система і не узагальнювати про 30 тис. каналізаційних колодязів. Робота має бути системною від ранньої весни до пізньої осені. "Жодне велике місто, навіть з високим рівнем інфраструктури, не застраховане від підтоплень під час швидкого танення снігу або злив".

 

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!