Культурна дипломатія формує нове обличчя України - Оксана Линів

Культурна дипломатія формує нове обличчя України - Оксана Линів

Другий рік поспіль молодіжні симфонічні оркестри України та Німеччини виступають разом заради діалогу культур і держав.  Цьогоріч цю ініціативу підтримує  МЗС України, а виступ відбудеться на зеленому майданчику між відомством та Національним історичним музеєм.

Про цю подію розповідали в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" засновниця Молодіжного симфонічного оркестру України, головний диригент опери міста Грац (Австрія) Оксана Линів та креативний продюсер події Поліна Величко.

На фото: Оксана Линів

Головний диригент опери міста Грац (Австрія) Оксана Линів наголосила, що факт об'єднання культур вже відбувся в тому році,  після спільних виступів молодіжних симфонічних оркестрів України та Німеччини у Бонні та Берліні. За її словами, був великий резонанс цієї події у німецькій пресі, на радіо та телебаченні. “Вони писали про народження нації із духу музики та про нове обличчя України у символі цих молодих людей”.

На фото: Поліна Величко

За словами креативного продюсера події Поліни Величко, культурна дипломатія посприяла тому, що на виступ молодіжного симфонічного оркестру в Україні вже запрошені і українські посадовці, і посли інших держав. "Завтрашній концерт переконає всіх краще, ніж будь-які наші слова про те, що музика дійсно об'єднує".

Прослухати повну версію розмови

 

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!