Українцям можуть зменшити термін ув'язнення в Греції - Олександр Павліченко

Українцям можуть зменшити термін ув'язнення в Греції - Олександр Павліченко

Найбільші реальні терміни позбавлення волі в Греції — це 25 років, тому українцям Сергію Шваюку і Петру Литвинчуку можуть зменшити термін перебування у в'язниці.

Про долю українців у грецькій в’язниці в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розмірковував голова Правління Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

На фото: Олександр Павліченко

За словами правозахисника, навіть 25 років відбування покарання для українців є великим терміном. Тим не менше, це дуже серйозне обвинувачення і вирок. Треба з'ясовувати всі обставини справи і з'ясовувати наскільки винні українці. Важливо, аби адвокати змогли довести, що українці такі ж постраждалі, яких примусили перевозити нелегалів.

"Консульські служби в Греції повинні спрацювати і українські правоохоронні органи повинні проводити паралельне розслідування на національному рівні, щоб довести рівень вини або ж, навпаки, що українці є також жертвами злочину".

Правозахисник наголошує, що робота за кордоном повинна відбуватися в правовому полі, адже краще менші заробітки за кордоном, але в правовому полі.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!