У Києві вимагали відставки Назара Холодницького (аудіо)

У Києві вимагали відставки Назара Холодницького (аудіо)

Відставки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницього вимагали учасники акції "Холодницький, пакуй речі і на вихід!" під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Києві.

Підтримати посадовця прийшли представники Соціалістичної партії. Про подальший перебіг подій розповідає Віолетта Карлащук.

"Представники Автомайдану та Центру протидії корупції принесли Назару Холодницькому рюкзак, вимагаючи від нього спакувати речі і піти у відставку через закриття провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Водночас Голова Соціалістичної партії Ілля Кива організував альтернативну акцію на підтримку Назара Холодницького з вимогами розслідувати факти корупції серед оточення президента Петра Порошенка. Третю одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом, і каже, що також прийшов вимагати відставки Холодницького. Під час акції невідомі облили обличчя керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна зеленкою та кидали в нього торти. Карета швидкої допомоги доправила Шабуніна до лікарні.

Двох учасників акції доправлено до управління поліції. Про це Суспільному повідомила речниця Шевченківського райвідділу поліції Анна Зубрєва.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сказав, що сьогоднішня акція - це провокація і спроба тиску на прокурорів САП.

Представник Центру протирії корупції Дарина Калинюк каже, що Центр протидії корупції планує проводити такі акції, поки Назар Холодницький не піде у відставку".

Оксана Бовсуновська, Віолетта Карлащук, Українське радіо.



Прослухати



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!