Знайомство з новою банкнотою відбулося у Києві (аудіо)

Знайомство з новою банкнотою відбулося у Києві (аудіо)

Банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту презентували у Національному банку.

Як виглядає купюра та коли вона буде введена в грошовий обіг - знає Юлія Конішевська.

"На купюрі збережено зображення українського письменника Івана Франка та будівлі Львівського оперного театру. Розмір нової банкноти, а також колір і розташування оптично-змінного елемента на купюрі залишилися незмінними. Змінилося розташування портрета Івана Франка: відтепер це зображення не праворуч, як раніше, а у центрі банкноти. Також, на оновленій банкноті містяться удосконалені елементи захисту: водяний знак, ультрафіолетовий та інфрачервоний захист. Як відрізнити справжню купюру від підробки - розповів начальник управління департаменту грошового обігу Нацбанку Володимир Тищенко.

Нові 20 гривень буде введено в обіг 25 вересня. Ними Нацбанк заміщуватиме зношені та пошкоджені купюри старого зразка. Це - третя банкнота в новому банкнотному ряді національної валюти, розповів директор Департаменту грошового обігу Національного банку Віктор Зайвенко. За його словами, оновлюючи дизайн та удосконалюючи захист банкнот Нацбанк прагне підвищити надійність національної валюти.

Нацбанк щороку вилучає із грошового обігу близько 800 мільйонів штук зношених банкнот усіх номіналів".


Юлія Конішевська. Українське радіо.


Прослухати репортаж



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!