Марк Фейгін зустрівся з Романом Сущенком у Лефортово (аудіо)

Марк Фейгін зустрівся з Романом Сущенком у Лефортово (аудіо)

Ув'язнений у Росії журналіст Роман Сущенко та його громадський захисник Марк Фейгін не звертатимуться до американського посольства щодо сприяння обміну ув'язненими між Україною та Росією напередодні зустрічі між Президентами США та Росії Дональдом Трампом та Владіміром Путіним у фінському Гельсінкі. Про це Українському радіо розповів Майк Фейгін, який зустрівся з Романом Сущенком у Лефортово.

Фейгін: Смысла нет писать учитывая, что в повестке их встречи не просматривается вопрос о политзаключенных …
Переклад: Сенсу немає писати, враховуючи, що на порядку денному не бачимо питання про політв'язнів і ми не впевнені, що це підштовхне сторони до обговорення цієї проблеми. Навіть якщо українській темі буде приділена хоч якась увага, навряд чи політв'язні стануть важливою її темою, імовірно йтиметься про Крим та Донбас. Тому вирішили почекати і за сприятливіших обставин привернути увагу, бо доля політв'язнів у Росії не менш важлива, ніж питання українсько-російських відносин, війни і решти.

Нагадаємо, зустріч Дональда Трампа і Владіміра Путіна запланована на 16 липня. Захист Романа Сущенка розглядав можливість звернутися до американських дипломатів із проханням сприяти обміну ув'язненими між Україною та Росією. 4 червня Московський міський суд виніс вирок українському журналісту за звинуваченням у "шпигунстві" і засудив його до 12 років колонії суворого режиму. Сущенко та українське Міноборони ці звинувачення відкидають. Кореспондента Укрінформу затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.



Прослухати



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!