Українське радіо запрошує завітати на мандрівний фестиваль "Місто професій"

Українське радіо запрошує завітати на мандрівний фестиваль "Місто професій"

Цей міжнародний проект реалізовують в Україні вже вп'яте і він щоразу викликає величезне захоплення у дітей та їхніх батьків, адже там дітвора не просто зможе познайомитися з сотнею різних професій, а й спробувати себе в них і навіть отримати першу зарплату. Тетяна Люлька - ідеолог міжнародного проекту "Місто професій" - розповіла в програмі Українського радіо "Ранковий формат" про особливості цьогорічної програми.

Скажіть, будь-ласка, якими містами нині мандрує фестиваль, адже в планах величезна кількість міст?

Вчора "Місто професій" відбулося в місті Чернівці, а цього тижня це був Житомир і Хмельницький. Ви абсолютно вірно сказали, що у нас запланована велика кількість міст. Торік це було 30 міст, а цьогоріч ми запланували понад 70. Будуть не лише великі міста, де понад 200 - 300 тисяч населення, а навіть ті містечка, де 50 або навіть 30 тисяч.

Які професії відкриваються для відвідувачів?  

Я продовжую наполягати на тому, що головне не професії. Головна специфіка нашого проекту в тому, що саме для батьків він дає можливість побачити свою дитину з іншого боку. Ми намагаємося, щоб у нас були професії за напрямками, тобто, будівельні спеціальності, ІТ, медична сфера.

Які міста попереду у вас?

Детальний графік можна знайти у Фейсбуці. У нас попереду Чернігів, Суми, Одеса, Дніпро, Кривий Ріг, Київ.