У 43-му марафоні морської піхоти США візьмуть участь українські військові (аудіо)

У 43-му марафоні морської піхоти США візьмуть участь українські військові (аудіо)

У 43-му марафоні морської піхоти США у Вашингтоні 28 жовтня візьмуть участь 10 українських військових - ветеранів антитерористичної операції.

20-го липня на стадіоні спортивного клубу Збройних Сил відбудеться перший етап відбору серед охочих узяти участь у марафоні.

Катерина Шевцова докладніше:

"У марафоні мають право брати участь учасники Ато, які воювали на сході, були поранені там, на час відбору пройшли повний курс лікування та реабілітації, каже куратор проекту, майор запасу Збройних Сил Володимир Гаврилов. За його словами, марафонський забіг для бійців пропонується на дві дистанції – 10-ть і 42 кілометри.

Серед тих, хто готується взяти участь у відборі, - командир добровольчого батальйону "СІЧ" Олександр Писаренко. Торік він брав участь в Іграх нескорених у Торонто, виборов Золоту медаль з веслування.

Вадим Свириденко — сам учасник АТО, якому внаслідок поранень було ампутовано кінцівки, учасник 41-го і 42-го Марафонів, переможець Ігор Несокрених, а нині - Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які дістали поранення, - каже: мета заходу – не спортивні результати, а реабілітація ветеранів, сприяння тому, щоб військові могли інтегруватися у життя".

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!