Одеса готується до літературного фестивалю

Одеса готується до літературного фестивалю

1 жовтня в Одесі розпочне роботу I Міжнародний літературний фестиваль. Упродовж 4 днів письменники з України, Росії, Німеччини, Канади, Великобританії, Швейцарії, США, Грузії, Норвегії, Польщі, Мексики проведуть зустрічі, читання і презентації своїх книг.

Одним із гостей заходу буде відомий російський письменник, літературознавець і критик режиму Володимира Путіна - Віктор Єрофєєв, який 2 жовтня в Музеї літератури проведе презентацію свого фантастично-історичного трилера "Акімуди. Нелюдський роман".

З-поміж учасників фестивалю: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Андрій Курков, Ілма Ракуза, Дато Турашвілі та інші. У відкритих дискусіях письменники обговорять теми держави і літератури в умовах тоталітарних режимів, критичного мислення, культурних та ментальних змін всередині Європи.

Відомий український автор Андрій Курков проведе діалог, присвячений Одесі та її культурному потенціалу. Також у програмі фестивалю виступ музичної групи "Собаки в космосі" і культового українського поета Сергія Жадана.