Внутрішній дворик Суспільного радіо змінив обличчя

Внутрішній дворик Суспільного радіо змінив обличчя


Усього кілька днів і внутрішній дворик Українського радіо, що на Хрещатику, 26, змінив своє обличчя. Автор цього творіння – художник Дмитро Галицький зі столичної фірми "Up Town", що в перекладі з англійської означає "верхня частина міста". Свого часу Дмитро закінчив Київський будівельний інститут за спеціальністю "архітектор". Та життя, яке не стоїть на місці, вносило свої корективи. Вже кілька років він займається улюбленою справою – художнім і графічним розписом фасадів.

 


   

Дмитре, як ви сприйняли запрошення виконати замовлення Українського радіо?

• Насамперед – це відповідально.  Спершу оглянув дворик і разом з дизайнером знайшов, на мою думку, прекрасне вирішення: логотип привертає увагу, зосереджує й наголошує хто тут працює. Лише одразу хочу внести ясність. Коли приступив до роботи, то за спиною чув різні розмови. Здебільшого працівники радіо говорили, що це "мурал".  Мушу заперечити. Це не мурал.

Поясніть, будь ласка,  відмінність.

• Стінопис або ж мурал (з англійської – фреска, іспанської muro – стіна). Тобто різновид монументального і декоративного малярства, що безпосередньо виконується  на стіні. Це один із напрямів вуличного мистецтва. Це більш художній розпис стіни. Тобто малюнок на звичайній багатоповерхівці чи закинутій школі. Моя ж робота виконана за певним ескізом більш графічна і конкретна, без домислів і творчої фантазії. Це  бренд свого роду.

Якими видами творчості, зокрема, займаєтеся ви?

• Здебільшого це художній і графічний розпис фасадів. Не байдужий і до графіті. До речі, щойно  повернувся зі Львова. Брав участь у IV графіті-фестивалі "Алярм". Більше 70-ти художників зі всієї України та з Варшави, за два дні перетворювати стіни спального району  Сихів на мистецькі об`єкти. Подібні фестивалі надихають, запалюють, навчають.

У Києві вже є місця, де можна побачити ваші роботи?

• Так. Навпроти станції "Золоті Ворота" є чудове кафе "Трішки більше". Там на стінах є мій художній розпис. 1 вересня на Осокорках дітки прийдуть до оновленого дитячого садка, який я повністю оформлював.

Чи  подобається ваша робота? Чим займаєтеся на дозвіллі?

• Звісно, подобається. Завжди в постійному русі, є можливості для перспективи, набувати досвіду. На дозвіллі превагу віддаю акварелі. Малюю флористичні композиції, символізми.

Сьогодні у цьому дворику відбудеться вечірка: "Суспільне радіо: рік перший – політ нормальний" Що б побажали моїм колегам?

• Творчості, натхнення. Щоб завжди шукали щось нове, цікаве, оригінальне. Щоб швидко, своєчасно доносили інформацію до людей. До речі, я слухаю Українське радіо, зокрема "Промінь". Надихає.

Записала Людмила ЧЕЧЕЛЬ

Фото авторки