Лікарі обстежують дітей, поранених унаслідок вибуху авто (аудіо)

Лікарі обстежують дітей, поранених унаслідок вибуху авто (аудіо)

Четверо дітей, поранених унаслідок вибуху в авто у Києві, і далі перебувають у медичному центрі Охматдит. За повідомленням медиків, триває спостереження за їхнім станом, і лікарі визначаються з подальшим лікуванням.

Нагадаємо, вибуховий пристрій спрацював учора в авто, що кілька років стоїть припарковане на вулиці Чорнобильській у Києві. У наслідок вибуху п”ятирічний хлопчик отримав найважчі поранення і був прооперований.

Більше у матеріалі нашого кореспондента Тамари Метерчук яка повернулася з Охмадиту:

"Стан трьох дівчаток у п”ятницю лікарі назвали стабільним, хлопчика двічі прооперували. За словами лікарів, вони не намагаються дістати з поранених усі множинні осколки. Головне зараз - стабілізувати стан дітей, щоб вони вижили, сказав завідувач відділенням ургентної хірургії Олександр Грішин.

За словами завідувача відділенням ортопедії Олексія Бебешка, ручки і ніжки у дітей будуть збереженні, переломів немає. Осколки від вибухівки настільки дрібні, що їх неможливо виявити сучасними магнітами. Поверхневі осколки видалені і їх досліджують правоохоронні органи, говорить дитячий нейрохірург Вадим Зябченко.

Голова київської поліції Андрій Крищенко повідомив, що, за попередніми даними, з місця вибуху вилучено осколки гранати РГД-5. Але остаточний висновок дасть вибухо-технічна експертиза. За його словами, власник «Волги», затриманий на Рівненщині, перебуває в одному з райвідділів поліції Києва. Господар автівки - 1977-го року народження, офіцер запасу, учасник бойових дій, говорить Андрій Крищенко.

За словами лікарів, поранення дітей мають військовий характер, тому для координації дій лікарів запрошений доцент кафедри військово-польової хірургії Сергій Ослонян, який має досвід лікування осколкових поранень".

Тамара Метерчук, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!