Акцію "Червона картка для Путіна" розпочато з України (аудіо)

Акцію "Червона картка для Путіна" розпочато з України (аудіо)

Міжнародна коаліція з прав людини оголосила початок медіа-кампанії, спрямованої на звільнення політичних в’язнів у Росії.

Більше знає наша кореспондентка Тамара Метерчук:

"Понад 60 країн світу долучилися до проекту проти порушень прав людини Росією. Розпочинається акція у Києві, оскільки Україна найбільше постраждала від режиму Путіна, розповідає голова Міжнародної коаліції з прав людини, віце-президент Світового конгресу українців Павло Грод. Міжнародну кампанію приурочено до чемпіонату світу з футболу—2018, який приймає Росія. За словами Павла ГРОда, її організатори вимагають від російської влади, зокрема, звільнити політв"язнів, серед яких майже 70 українців, зупинити військову агресію проти нашої держави, припинити порушення прав людини та постійні спроби підірвати міжнародний правопорядок.

Всесвітня Кампанія "Червона картка для Путіна" покликана донести те, що агресор не може залишатися безкарним, каже голова Міжнародної коаліції з прав людини. До складу коаліції, зокрема, увійшли Світовий конгрес українців, Конгрес українців Канади, Український конгресовий комітет Америки, Союз українців в Австралії, Союз українців у Великобританії, Центрально-східна Європейська Рада. За словами громадської активістки, кінопродюсерки Анни Паленчук, створення коаліції спротиву Кремлівській агресії може стати додатковим важелем впливу у боротьбі за визволення з російського полону кінорежисера Олега Сенцова.

Організатори акції "Червона картка для Путіна" закликають медіа та людей з усього світу приєднатися до кампанії на час Чемпіонату світу з футболу та поширювати інформацію про злочини Росії".

Тамара Метерчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!