Премії співробітникам Нафтогазу аналізував Олег Пендзин

Премії співробітникам Нафтогазу аналізував Олег Пендзин

Премії співробітникам НАК "Нафтогазу України" та зростання ціни на газ для населення аналізував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.
 
На думку експерта, платити за гарну роботу потрібно, інакше хороші менеджері підуть з компанії на іншу роботу. Справді, НАК "Нафтогаз України" став прибутковим, але це сталося не лише завдяки вдалій роботі керівного складу та рішення Стокгольмського суду на користь України. За словами Олега Пендзина, це сталося тому що існує державна монополія на  підприємтво, тому прибутковість "Нафтогазу", в цьому випадку, не лише результат діяльності менеджерів, але й встановлення державою цін і тарифи на газ для населення, питання погашення субсидій і таке інше. Крім того, додав експерт, рішення про призначення премій ухвалювала Наглядова рада "Нафтогазу", і питання в тому, чи має цей орган такі повноваження. 
 
Пан Пендзина підкреслив, проблема не у філософії, що за гарну роботу треба добре платити, а в тому чи правильно, з правової точки зору, це зроблено саме щодо керівного складу НАК "Нафтогаз України".
 
Експерт також зауважив, що немає прямої залежності від діяльності НАК "Нафтогазу" і ціною на газ для населення, яку встановлює держава.
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.00!