Олег Сенцов таки погодився зустрітися з архієпископом Климентом

Олег Сенцов таки погодився зустрітися з архієпископом Климентом

Незаконно ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов передумав і все ж таки дав згоду на зустріч із архієпископом Сімферопольским і Кримським Климентом.

Сестра політв'язня Наталя Каплан написала на своїй сторінці у Facebook, що її брат таки погодився зустрітися із архієпископом Климентом.

Раніше Каплан заявляла про категоричну відмову брата бачитися зі священнослужителем. "Олег категорично відмовився від зустрічі. Я розумію, що Климент хотів побачити його з добрих спонукань. Але, люди, ви хоч розумієте, що не всі поділяють вашу думку, ви визнаєте існування іншої точки зору чи атеїсти це не люди і їх думка йде на три букви?", – написала жінка.

Вона зазначила, що раніше домовлялася із архієпископом Климентом про умови ймовірної зустрічі.

"Немає слів...До Олега в Лабитнангі приїхав архієпископ Климент. Так, він багато робить, в тому числі для політв'язнів...Але, ми з ним домовлялися, що перед приїздом я запитаю у Олега, чи хоче він цієї зустрічі. Все-таки Олег не є прихильником релігії, причому будь-якої. Питання: навіщо потрібні були ці домовленості?" – додала Каплан.

Нагадаємо: вранці 4 червня стало відомо про те, що засудженого у РФ українця Олега Сенцова приїхав провідати архієпископ Сімферопольский і Кримський Климент. Згідно з повідомленням, він хотів відвідати політв’язня "для виконання пастирських обов'язків".