До Олега Сенцова поїхав архієпіскоп Климент

До Олега Сенцова поїхав архієпіскоп Климент

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підписав лист до начальника колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі у Росії про надання можливості архієпископу Сімферопольському і Кримському Клименту (Кущу) відвідати ув'язненого українця Олега Сенцова для виконання пастирських обов‘язків.

Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.


"З благословення Патріарха Філарета архієпископ Климент відбув до місця утримання Олега Сенцова", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва своєї провини не визнали.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Олег Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня вводять один літр глюкози.