СБУ навела чергові задокументовані факти військової агресії Росії проти України

СБУ навела чергові задокументовані факти військової агресії Росії проти України

На оприлюднених кадрах можна почути голоси бойовиків на Донбасі та керівника ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна, який водночас є офіцером Генштабу Збройних сил Росії.

Відповідні відео з’явилося на Youtube-каналі СБУ.

У першому ролику зафіксовано розмову Уткіна з колишнім очільником окупованої частини Луганщини Ігорем Плотницьким. У СБУ наголошують, що ці кадри документують роль російських військових у бойових діях на Луганщині у період 2014 - 2015 років.

Як інформують у відомстві, друга розмова є черговим доказом того, що найманці "Вагнера" безпосередньо підпорядковувалися офіцерам спецслужб РФ. Зокрема, одним із кураторів терористів був військовослужбовець ГУ ГШ ЗС РФ Іванніков Олег Володимирович, більш відомим як "Оріон" - російський офіцер, який є причетним до збиття рейсу МН17 з російського ЗРК "Бук-М1".

Ці розмови наглядно демонструють, що російські найманці є "гарматним м’ясом" для вищого військового командування РФ.

Служба безпеки України встановила, з червня 2014 року силами АТО було знищено щонайменше 36 громадян РФ із числа ПВК "Вагнера". Їхня загибель в Україні - пряме свідчення російської військової агресії проти нашої держави, констатують у спецслужбі.