Прем'єр Грузії відмовився виконати вимогу протестувальників

Прем'єр Грузії відмовився виконати вимогу протестувальників

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив, що відмовляється покидати свій пост на вимогу учасників протесту, які мітингують у центрі грузинської столиці.

Про це повідомляє 112.ua.

"Як тільки я буду переконаний, що моя відставка принесе навіть невелику користь країні, то я не буду сумніватися ні миті. Але зараз немає такої ситуації, це не той час. Для мене важливіше зберегти стабільність у країні і як можна швидше відповісти на питання, які ставить наше суспільство", — йдеться в заяві Квірікашвілі.

Чиновник наголосив, що МВС Грузії знову розпочне розслідування справи про вбивство двох підлітків, яке послужило причиною протестів у країні. Квірікашвілі зазначив, що він буде брати участь у розслідуванні і особисто проконтролює його хід. Він також додав, що родичі підлітків отримають всю інформацію про просування розслідування.

Зазначимо, у столиці Грузії відбувається масова акція протесту з вимогою відставки уряду країни. Акція організована Зазою Саралідзе - батьком 16-річного Давида Саралідзе, який разом зі своїм однолітком Леваном Дадунашвілі став жертвою масової бійки підлітків 1 грудня 2017 року на вулиці Хорава в Тбілісі.

31 травня Тбіліський міський суд виправдав одного з обвинувачених у вбивстві Саралідзе, а другому перекваліфікували звинувачення з умисного вбивства на спробу умисного вбивства. Між тим, першого визнали винним в умисному вбивстві при обтяжливих обставинах Дадунашвілі. Таким чином, залишається неясним, хто вбив Саралідзе.

Батько загиблого підлітка звинуватив високопоставлених чиновників прокуратури у перешкоджанні проведенню об'єктивного розслідування та захисті сина колишнього співробітника відомства, замішаного в злочині.

На фоні масової акції протесту подав у відставку головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе.

Протестуючі вимагають відставки уряду країни.