"Нафтогаз" проведе перевірку "Укрнафти"

"Нафтогаз" проведе перевірку "Укрнафти"

21 травня налядова рада НАК "Нафтогаз України" прийняла рішення про проведення аудиту "Укрнафти", що може закінчитися звільненням голови правління Марка Роллінса.
 
Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в "Укрнафті".
https://www.epravda.com.ua/rus/news/2018/05/30/637281/ 
 
Відзначається, що проведення аудиту закріплено за KPMG. Основні питання перевірки – операції з продажу нафти, газу та нафтопродуктів.
«В рамках цього аудиту буде перевірена ефективність укладеного договору та потенційних збитків. За результатами аудиту буде прийнято рішення про доцільність зміни керівництва», – зазначило джерело.
 
Британець Марк Роллінс стоїть на чолі правління "Укрнафти" з 2015 року. 
 
Нагадаємо, 26 квітня Коломойський програв "Нафтогазу" в арбітражному суді в Лондоні, що може привести до втрати контролю над "Укрнафтою". Суд прийшов до висновку, що ключові положення акціонерної угоди між Нафтогазом і компаніями Ігоря Коломойського з корпоративного управління "Укрнафти" не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України.
Раніше міноритарії, завдяки акціонерною угодою від 2010 року і доповнення до нього від 2011 року, мали ексклюзивне право пропонувати загальним зборам акціонерів кандидата на пост глави правління «Укрнафти», який потім пропонував наглядовій раді інших членів правління, а також право пропонувати 5 з 11 членів наглядової ради.
 
Нагадаємо, на ПАТ "Укрнафта" подано колективний позов компаніями, пов'язаними з групою "Приват" про стягнення дивідендів за 2011–2014 роки, а  також компенсації за несвоєчасну їх сплату