Росія готує Україні серйозну пастку - Тука

Росія готує Україні серйозну пастку - Тука

Російська Федерація намагається заманити Україну в пастку, пропонуючи "прямі переговори" Києва з неіснуючими республіками на окупованому Донбасі.
 
Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, - передає "Еxpres.ua".
 
"Дещо про "прямі переговори". По-перше, цю ідею постійно проштовхує Кремль, просуваючи тезу "нас там нет" та "на Востоке идет гражданская война". По-друге, мета Кремля – повторити в Україні сценарій Придністров'я", – зазначив чиновник.
 
Окрім того, заступник міністра назвав пропозицію "прямих переговорів" пасткою Росії.
 
Після початку "прямих переговорів", наступної хвилини Москва зробить "крок в сторону": ну ось, тепер і домовляйтеся між собою! Виставивши своїх маріонеток в якості повноцінної сторони переговорів, Кремль миттєво займе позицію "спостерігача та миротворця", знімаючи з себе будь-яку відповідальність! – наголосив Тука.
 
За його словами, у такому випадку Києву доведеться мати справу з "представниками", які абсолютно ні на що не впливають. "Обстріли? Розмовляйте з "рєспублікамі"! Гине цивільне населення? Розмовляйте з "рєспублікамі"! Екологічне лихо? Розмовляйте з "рєспублікамі"! Тож, шановні, коли чуєте заклики до "прямих переговорів", знайте – "говорит Москва"", – підсумував заступник міністра.