В Україні подорожчали залізничні квитки (аудіо)

В Україні подорожчали залізничні квитки (аудіо)

До кінця року ціна має зрости у два рази і сьогодні відбувся перший етап цього подорожчання.

Наступне - теж на 12 відсотків - заплановано на початок жовтня.

Як аргументують такий крок посадовці і як його сприйняли пасажири, з'ясовував Володимир Задворний.

"Аргументи щодо необхідності підвищення цін на залізничні пасажирські перевезення, які озвучував виконувач обов”язків голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, - це здорожчання енергоносіїв, збільшення витрат на рухомий склад, необхідність модернізації залізничного господарства, і ще інші. Але спочатку потрібно поліпшувати умови для пасажирів, а потім уже брати за це більші гроші, сказав, відповідаючи на запитання Суспільного, Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Керівник Укрзалізниці Євген Кравцов у квітні в ефірі одного з телеканалів навів такі цифри: від подорожчання квитків підприємство планує отримати приблизно 400-500 мільйонів гривень. На цей рік заплановано капітальні інвестиції в пасажирське господарство приблизно на 5 мільярдів гривень. Це, за його словами, запуск приблизно двохсот нових і капітально відремонтованих вагонів цього року - більше, ніж 10 повних складів потягів. Це означає, каже керівник Укзалізниці, - поліпшення сервісу для пасажирів.

Іще одна моя співрозмовниця Лана розповідає - хоч і користується послугами "Укрзалізниці" один-два рази на рік, здебільшого влітку, звернула увагу, що квитки стануть дорожчими. А у тому, що від цього стане краще пасажирам, вона сумнівається.

Дехто з моїх співрозмовників каже, що сподіваються на те, що бруду на вокзалах і у поїздах поменшає, а обслуговування поліпшиться".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати


Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!