Росія в ООН не визнала результати розслідування по МН17

Росія в ООН не визнала результати розслідування по МН17

Постійний представник Росії в Раді Безпеки ООН Василь Небензя заявив, що його країна не визнає достовірності висновків розслідування катастрофи пасажирського літака рейсу МН17 в небі над Донбасом.

Він заявив, що розслідування показало "ідеологічну та політичну підоснову пошуку винних" щодо РФ, передає НВ.

"Ми не можемо прийняти безпідставних висновків ССГ. З огляду на те, якими поганими методами працюють сьогодні окремі держави, ми можемо довіряти тільки тим розслідувань, повноправним учасником яких є Росія", - заявив Небензя.

Постпред Росії в ООН повідомив, що з моменту катастрофи РФ "регулярно надавала максимальне сприяння" в розслідуванні причин аварії малайзійського Боїнга.

24 травня Міжнародна слідча група в Нідерландах показала уламки російської ракети, яка збила малайзійський Боїнг рейсу MH17 під Донецьком 17 липня 2014 року.

Всього слідчим вдалося з'ясувати, кому належить і звідки привезли Бук, якою вбили 298 пасажирів МН17. Міжнародні слідчі встановили, що ракета-вбивця належала 53-ій зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, що базується в Курську.

Міжнародні слідчі попросили відгукнутися свідків катастрофи МН17. Зокрема, мова йде про переміщення ракети-вбивці в день трагедії, 17 липня 2014 і інші факти. Слідчі ж відновили в форматі відео маршрут вивезення Бука в Росію.

Після цього російське міністерство оборони заявило, що жоден російський зенітно-ракетний комплекс не перетинав кордон з Україною.