Державний департамент США оприлюднив заяву

Державний департамент США оприлюднив заяву

США приєдналися до закликів країн на адресу Російської Федерації про визнання відповідальності за катастрофу МН17 у липні 2014 року на Донбасі.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Держдепу США.

"Ми рішуче підтримуємо рішення Нідерландів та Австралії в заклику до Росії взяти на себе відповідальність за роль у знищенні в липні 2014 року малайзійського літака рейсу MH-17 над Східною Україною та жахливі смерті 298 цивільних осіб. Настав час для Росії визнати свою роль у збитті MH-17 та припинити свою кампанію з приводу дезінформації", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення у липні 2014 року пасажирського Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH-17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь у збитті малайзійського літака рейсу МН-17, яку довела Об’єднана слідча група.

Великобританія також закликала Росію відповісти за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН-17 у липні 2014 року.