Меджліс просить світ допомогти

Меджліс просить світ допомогти

Рефат Чубаров від імені Меджлісу закликав міжнародні організації допомогти в розслідуванні викрадення члена Виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар, члена Бахчисарайського регіонального меджлісу Ервіна Ібрагімова, яке сталося 2 роки тому.

Текст заяви Чубарова опублікований на його сторінці в Facebook.

"Від імені Меджлісу кримськотатарского народу звертаюся до міжнародних організацій - ООН, РЄ, ЄС, ОБСЄ з закликом вжити всіх необхідних заходів задля ефективного розслідування всіх обставин насильницького викрадення Ервіна Ібрагімова та притягнення винних до відповідальності", - йдеться в тексті заяви Чубарова.

Він нагадав, що 31-річний Ібрагімов був викрадений два роки тому, в ніч з 24 на 25 травня 2016 року, в м. Бахчисараї тимчасово окупованого Криму. Камера спостереження, розміщена на магазині недалеко від місця події, зафіксувала, що Ібрагімова зупинили люди в поліцейській формі Російської Федерації. Після того, як Ервін вийшов, люди в формі потягнули його до мікроавтобуса. Ервін зробив спробу відбитися, але нападники силоміць заштовхали його в мікроавтобус. З цього моменту, пояснив Чубаров, ніхто вже Ервіна не бачив, на зв'язок він не виходив.

Все це, заявив політик, вказує на те, що викрадення Ібрагімова є справою рук російського окупаційного режиму.

Політик закликав лідерів держав і міжнародних організацій задіяти всі заходи, щоб змусити Росію діяти в рамках міжнародного права.