Канада виділить на допомогу народності рохінджа 300 мільйонів доларів

Канада виділить на допомогу народності рохінджа 300 мільйонів доларів

Впродовж наступних трьох років Канада виділить на допомогу народності рохінджа в М’янмі та Бангладеші 300 мільйонів доларів.

Про це повідомили у Міністерстві міжнародного розвитку Канади, повідомляє Укрінформ.

"Канада виділить значні кошти – 300 млн дол протягом трьох років – на вирішення належним чином гуманітарних та стабілізаційних потреб регіону М’янми та Бангладешу", - заявили у міністерстві.

У відомстві пояснили, що Канада очолить кілька важливих ініціатив, зосередившись на покращенні побутових умов біженців.

"Ми підтримаємо зусилля із притягнення порушників прав людини до відповідальності та пошуку політичних шляхів покращення становища рохінджа й інших етнічних меншин у М’янмі. Ми також допоможемо у координації міжнародних зусиль з вирішення цієї кризи", - наголосили у міністерстві.

При цьому Канада приділятиме особливу увагу потребам жінок та дівчат й "запропонує конкретні кроки із пропагування прав людини, гендерної рівності, людської гідності, миру та стабільності у регіоні".

Нагадаємо: після початку етнічних сутичок у М’янмі влітку минулого року, до сусіднього Бангладешу втекло багато представників мусульманської народності рохінджа, близько мільйона яких досі живуть у таборах для біженців без належних санітарних та побутових умов.