Київ залишиться без гарячої води в період Ліги чемпіонів - "Нафтогаз"

Київ залишиться без гарячої води в період Ліги чемпіонів - "Нафтогаз"

НАК "Нафтогаз України" відмовляється підписати договір на поставку газу КП "Київтеплоенерго", поки Київська міська державна адміністрація порушує закон і не приймає на себе всі зобов'язання з погашення заборгованостей, передбачені законом України "Про теплопостачання".

Про це пише "Нафтогаз" на офіційній сторінці в мережі Facebook, - передає "Главком".

Як відзначили в прес-службі "Нафтогаз України", згідно із законодавством, разом з передачею теплогенеруючого обладнання від одного суб'єкта до іншого, повинні передаватися і борги за газ, що утворилися в роботі цього обладнання раніше.

"Міська влада намагається переконати нас через тиск в публічному просторі (підписати договір з "Київтеплоенерго" без врегулювання ситуації з боргами "Київенерго"), але ми непричетні до цього - є закон, стаття 22 закону "Про теплопостачання", - йдеться в повідомленні.

У НАК додали, що крім кредиторської заборгованості, "Київенерго" має передати "Київтеплоенерго" їм дебіторську заборгованість - таким чином, у комунального підприємства будуть джерела для погашення боргів перед "Нафтогазом України".

"Ми сподіваємося, що місто буде діяти в інтересах споживачів і виконає вимоги закону, щоб поставка гарячої води в наших і ваших оселях відновилася якнайшвидше", - резюмували в "Нафтогазі України".

Як повідомлялося раніше, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийняло від "Київенерго" столичні тепломережі, включаючи котельні, але за винятком двох ТЕЦ і сміттєспалювального заводу. Передача цих об'єктів запланована на найближчий час.