У Держдепі США назвали Донбас найнебезпечнішим у світі для російськомовних

У Держдепі США назвали Донбас найнебезпечнішим у світі для російськомовних

Державний департамент Сполучених Штатів Америки закликає Російську Федерацію припинити агресію на Донбасі у зв'язку із зростанням насильства.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявила речник Держдепартаменту Хезер Науерт, - повідомляється "УНІАН".

Росія стверджувала, що хоче захищати російськомовне населення, але наразі ніде в світі немає більш небезпечного місця для російськомовного населення, аніж на сході України, вважають у Вашингтоні.

"Я хотіла би привернути вашу увагу до триваючої агресії Росії в Україні. Це був один з найбільш насильницьких тижнів цього року. П'ятеро українських солдатів загинуло і 23 зазнали поранень. Бойові дії не оминули і цивільне населення. 13-річний хлопчик та його батько загинули на контрольованій українським урядом території, коли артилерійські снаряди вдарили по їхньому будинку. Газопровід з газоподібним хлором на Донецькій фільтрувальній станції був вражений артилерійськими снарядами", - зазначила Науерт.

"Кремль контролює насильство на сході України та може припинити це насильство наступного дня, якщо цього забажає. Росія стверджувала, що хоче захищати російськомовне населення, але, як наш спеціальний представник з переговорів щодо України Курт Волкер неодноразово підкреслював, наразі ніде в світі немає більш небезпечного місця для російськомовного населення, аніж на сході України", - заявила речник.

"Ми закликаємо Росію припинити її агресію в Україні та виконати її зобов'язання відповідно до підписаних Мінських угод", - додала речник Держдепу.