Експерт Олег Пендзин: "Пальмова олія не є небезпечною для людини"

Експерт Олег Пендзин: "Пальмова олія не є небезпечною для людини"

Відсутність або присутність пальмової олії у продуктах харчування та її вплив на формування цінової політики прокоментував у програмі "Сьогодні. Зранку" виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Олег Пендзин: "Пальмова олія не є небезпечною для людини. Небезпечні трансжири. Яскравим прикладом трансжирів є маргарини, які ми споживали все життя. На пальмовій олії "сидить" вся кондитерка. Вона присутня й в йогуртах. Молочна сировина значно дорожча, ніж пальмова олія. Якщо заборонять - використовуватимуть іншу олію, що безперечно додасть в ціні товару. Ціни виростуть на 20 - 30 відсотків, якщо ми приберем пальмову олію. Використовуватимуть соняшникову олію, яка значно дорожча. Поміняється лише ціна продукту".


Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях із 8.00 до 10.20!