14 травня Олег Сенцов оголосив про початок безстрокового голодування (аудіо)

14 травня Олег Сенцов оголосив про початок безстрокового голодування (аудіо)

14 травня український політв"язень Олег Сенцов, який нині утримується у колонії суворого режиму "Білий ведмідь" у Росії, оголосив про початок безстрокового голодування.

Вимога, яку висуває Олег Сенцов - звільнення усіх українських політв"язнів, що утримуються в Росії. Таке рішення, повідомила сьогодні в Києві під час прес-конференції сестра Олега Наталія Каплан, було для неї несподіваним.

"Це останній жест відчаю. 4 роки я передавала йому усе, що відбувається навколо його імені, але віз і нині там. Він перестав вірити у своє звільнення і цим голодуванням намагається наблизити звільнення інших політв"язнів. Голодування він оголосив перед початком чемпіонату світу з футболу. Це теж інформаційний привід щоб українських політвязнів почуло якомога більше людей".


Прослухати:


Україна продовжує інформаційно-політично тиснути на Росію, аби добитись звільнення Олега Сенцова та інших українських політв"язнів, які утримуються в Росії. Про це розповіла речниця вітчизняного зовнішньополітичного відомства Мар"яна Беца. Вирішення цього питання, каже Мар"яна Беца, не стільки в юридичній, скільки в політичній площині.


Прослухати:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!