США готують для Ірану найпотужніші санкції

США готують для Ірану найпотужніші санкції

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон накладе на Іран найпотужніші в історії санкції і вони діятимуть доти, доки режим не змінить свій курс.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"У своєму виступі у Вашингтоні, який відбувся 21 травня в аналітичному центрі Heritage Foundation, держсекретар США Майк Помпео встановив 12 умов після виконання яких, США може погодитися на нову ядерну угоду з Тегераном", - йдеться у повідомленні.

Виступ Помпео відбувся майже через 2 тижні після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що Вашингтон покидає ядерну угоду укладену з Іраном та шістьма іншими країнами у 2015 році.

Водночас Майк Помпео не озвучив жодних дат чи термінів коли нові санкції можуть бути введені в дію.

Нагадаємо, ядерна угода з Іраном - це одне із ключових досягнень Адміністрації Барака Обами у міжнародній політиці. Спільний всеосяжний план дій було підписано у липні 2015 року. Підписання відбулося у Відні між Іраном і групою у складі США, Великої Британії, Росії, Франції, Китаю та Німеччини. Угода надала міжнародній спільноті в обмін на зняття санкцій з Ірану, можливість проводити моніторинг ядерних об'єктів.