Спокоєм на вулицях Львова опікуватиметься велопатруль

Спокоєм на вулицях Львова опікуватиметься велопатруль

Відсьогодні вулиці Львова патрулюватимуть поліцейські-велосипедисти. Велопатруль діятиме у Львові на постійній основі.

Старт роботі львівського велопатруля дали у неділю перед Оперним театром, а опісля поліцейські на велосипедах взяли участь у "Велодні Львова-2018", в рамках якого подлали разом зусіма охочими велолюбителями 20-кілометровий маршрут, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Я сподіваюся, що це перші, але не останні патрульні, яких ми будемо готувати в розрізі велопатруля. Хлопці та дівчата пройшли відповідну підготовку. Є певні особливості патрулювання на велосипедах, і, я думаю, що це дуже круто, що сьогодні у Львові ми запускаємо велопатруль", - наголосив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

Міський голова Львова Андрій Садовий, своєю чергою, зауважив, що місто є готовим всіляко сприяти розвитку велопатруля та навіть має намір докупити необхідну кількість велосипедів.

За інформацією прес-служби Львівської міськради, наприкінці 2017 року КМЄС передала Патрульній поліції Львівської області 10 велосипедів, комплекти уніформи та інше обладнання, вартістю у понад 380 тисяч гривень (12 000 євро), а опісля правоохоронці пройшли спеціальну підготовку патрулювання вулиць на такому транспорті.

Нагадаємо, Львів став 12 містом України, в якому працює велопатруль. Наразі правоохоронці на двоколісному транспорті працюватимуть лише у двох парках - "Високий Замок" і Парку імені Франка біля однойменного університету.