США і Китай припиняють торгівельну війну

США і Китай припиняють торгівельну війну

Сполучені Штати і Китай вирішили відмовитися від тактики взаємного запровадження нових торговельних тарифів та працюють над "розширеною торговельною угодою", щоби припинити збиткове для обох сторін протистояння в цій сфері.

Про це заявив у прямому телеефірі міністр фінансів США Стівен Мунчин, повідомляє американське центральне видання "The New York Times".

"Ми припиняємо торгівельну війну", - сказав Мнучин в інтерв'ю телеканалу Fox News.

За його словами, після двох днів напружених переговорів у Вашингтоні обидві країни досягли взаємовигідних інтересів. Зокрема, американська сторона наполягала, що Китай має придбати американські товари та послуги на $200 мільярдів до кінця 2020 року, щоб вирівняти торгівельний дисбаланс.

Після завершення зустрічей у Вашингтоні, обидві сторони вийшли зі спільною заявою, однак без подробиць. Як пояснив американський міністр, досягнуто домовленості призупинити введення тарифів і поки що переговори ведуться у цих рамках.

Нагадаємо, Вашингтон очікує значного збільшення експорту агропродукції зі США в Китай, а також збільшення закупівель у енергетичній сфері.