Залізницю до "Борисполя" прокладуть до 1 грудня

Залізницю до "Борисполя" прокладуть до 1 грудня

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення з міжнародним аеропортом "Бориспіль" завершать вчасно - у раніше погоджений термін.

Про це поінформував в.о.голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє Урядовий портал.

"Важкий строк, але до 1 грудня об’єкт буде зданий. Будівництво розпочали. Зараз фінально погоджуємо вигляд станції", - сказав Євген Кравцов.

Зазначимо: у лютому поточного року Кабінет Міністрів України підтримав розроблений ПАТ "Укрзалізниця" проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення в "Бориспіль".

Голова Уряду тоді наголошував, що статистика підтверджує зростання попиту на послуги повітряного транспорту. Річний пасажиропотік аеропорту "Бориспіль" за підсумками 2017 року становив 7 - 8 мільйонів пасажирів. Але досі пасажири не мають зручного способу дістатися до аеропорту або з аеропорту до Києва. Саме тому технічне рішення цієї проблеми було напрацьовано в стислі терміни.

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський", через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії, – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та два потяги PESA 630м на 192 місця.