Німеччині загрожують санкції США через "Північний потік-2"

Німеччині загрожують санкції США через "Північний потік-2"

Уповноважений канцлерки Німеччини Ангели Меркель Петер Беєр заявив, що країна повинна готуватися до санкцій США через газопровід "Північний потік-2". 
 
Про це повідомляє "Тиждень".
 
За словами Беєра, минулого тижня під час зустрічі у Вашингтоні представник адміністрації Дональда Трампа повідомив йому про високу ймовірність санкцій щодо "Північного потоку-2".
 
"Це ще один тягар для трансатлантичних відносин" - додав Беєр.
 
Варто зазначити, що "Північний потік-2" зустрічає опір серед усіх політичних сил США і у Білому домі.
 
Принагідно додам, 17 травня представник Державного департаменту США Сандра Удкірк заявила, що Сполучені Штати Америки  хочуть запобігти побудові газопроводу "Північний потік-2" і не виключають санкцій проти нього.  Зокрема, вона не виключила, що Вашингтон введе санкції проти "Північного потоку-2" і відзначила, що умови для цього були створені минулого року.
 
13 травня посол США у Німеччині Річард Гренелл застеріг від посилення "російського впливу" на ФРН та Європу через будівництво газопроводу "Північний потік-2".  За словами посла, США тісно співпрацюють з європейцями та висловлюють стурбованість через будівництво газопроводу. Так як нинішню стратегію газопроводу не можна назвати інакше як "дуже проблематичну".