США погрожують Європі торговою війною

США погрожують Європі торговою війною

Президент США Дональд Трамп закликав Німеччину зупинити проект будівництва газопроводу "Nord Stream 2".

Про це з посиланням на німецьких, американських та європейських урядовців повідомляється на сайті телеканалу n-tv.de.

"США не хочуть проекту трубопроводу "Nord Stream 2", але вони не можуть його зупинити. Проте вони погрожують Європі торговою війною, якщо Німеччина продовжуватиме триматися за цей проект", - йдеться у повідомленні.

Трамп під час зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель минулого місяця заявив, що Німеччина повинна припинити підтримувати трубопровід "Nord Stream 2", і тоді США готові розпочати обговорення з Європейським Союзом питань нової торгової угоди.

Раніше США оголосили про санкції проти європейських компаній, які будуть зайняті в проекті, що зустріло критику з боку німецького бізнесу. Керівництво ФРН довгий час стверджувало, що проект газопроводу є чисто економічним, проте вже визнало наявність в ньому політичної складової.

Нині позиція Берліна полягає в тому, що Україні має бути гарантовано транзит російського газу до Європи по її території і в разі прокладення трубопроводу. При цьому Москві і Києву пропонується самим прийти до взаємоприйнятної угоди.

Між тим, компанія "Nord Stream 2 AG" повідомила про початок підготовчих робіт на морській ділянці газопроводу для подальшої трубоукладки в затоці Грайфсвальд.