Київ готується до проведення фіналів ліги чемпіонів УЕФА (аудіо)

Київ готується до проведення фіналів ліги чемпіонів УЕФА (аудіо)

До проведення фіналів ліги чемпіонів УЕФА серед чоловіків і жінок готуються у столиці.

Як повідомив у Києві під час прес-конференції головний представник Київської міської держадміністрації Андрій Мирошніченко, через те, що майже всі місця у готелях заброньовано, кияни через соціальні мережі пропонують вболівальникам свої помешкання безплатно або за символічну плату. Столична влада, за словами чиновника, також докладає зусиль, аби зробити перебування футбольних вболівальників у Києві більш комфортним. Розповідає Володимир Задворний.

"Очікується, що фінал ліги чемпіонів УЕФА по телебаченню дивитимуться понад 600 мільйонів людей, каже головний представник київської міської держадміністрації з питань пов*язанних з проведенням фіналів ліги чемпіонів УЕФА Андрій Мирошніченко. За його словами, на футбольне свято до Києва, що триватиме приблизно тиждень, прибудуть щонайменше сто тисяч туристів. Для того, щоб гості столиці мали можливість без зайвого клопоту пересуватись містом і знайомитись зі столичними музеями і визначними місцями, оновлено туристичний сайт Києва та інші мобільні додатки, розповів Андрій Мирошніченко.

Окрім фіналів ліги чемпіонів УЕФА, вболівальники, каже керівник прес-служби федерації футболу Тетяна Горобченко, зможуть відвідати низку футбольних турнірів, а також зіграти у футбол. Зокрема, відбудеться всеукраїнський турнір із дворового футболу. Його учасниками стануть підлітки, які опинились у складних життєвих умовах, розповіла Тетяна Горобченко. 25 травня на Хрещатику відбудеться турнір чемпіонів. Гратимуть чотири команди - Легенди Реалу, Легенди Ліверпуля, Легенди ліги чемпіонів і команда Друзі Шевченка. До складу команд, говорить Тетяна Горобченко, увійшли відомі футболісти.

За словами менеджера з транспорту та мобільності під час проведення фіналів ліги чемпіонів УЕФА Сергія Хижняка, вболівальники, які мають квитки на фінальні матчі зможуть використовувати їх для безплатного проїзду у міському транспорті. На це УЕФА перерахував сто тисяч євро".

Володимир Задворний. Українське радіо.


Прослухати репортаж:



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!