Суд арештував Вишинського на 2 місяці

Суд арештував Вишинського на 2 місяці

Херсонський міськсуд обрав для керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 липня включно, без внесення застави.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Суд вважає, що відносно підозрюваного необхідно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. При обранні запобіжного заходу слідчий суддя вважає необхідним не призначати розмір застави. На підставі вище викладеного...слідчий суддя ухвалив задовольнити клопотання застосувати до підозрюваного Вишинського Кирила Валерійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Встановити строк дії ухвали про обрання запобіжного заходу до 13 липня 2018 року включно", - сказано в ухвалі суду, яку зачитав суддя Ярослав Мусулевський.

Ухвала підлягає негайному виконанню. Мусулевський також повідомив, що на ухвалу слідчого судді може бути подана до апеляційного суду апеляційна скарга - впродовж 5 днів із дня оголошення ухвали.

Як заявив журналістам адвокат Вишинського Андрій Доманський, сторона захисту подаватиме апеляційну скаргу. Під час засідання захист просив обрати для Вишинського домашній арешт із носінням браслета.

Нагадаємо, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність.