Палестина відкликала свого посла зі США

Палестина відкликала свого посла зі США

Палестинська національна адміністрація прийняла рішення про відкликання свого посла із Вашингтона у відповідь на нещодавні події в Єрусалимі, в тому числі і перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Про це йдеться в заяві МЗС Палестини, передає "Дзеркало тижня".

"Рішення було прийнято після перенесення посольства Сполучених Штатів з Тель-Авіва до Єрусалиму. Посол прибуде додому завтра", − наголошується в повідомленні.

Вказівку відкликати посла віддав президент Махмуд Аббас. Глава делегації Організації визволення Палестини і посол у Вашингтоні Хусам Зомлот покине Штати і прибуде в Палестину в середу, 16 травня.

Нагадаємо: керівництво Туреччини розпорядилося, щоб посол Ізраїлю залишив країну після того, як ізраїльські сили вбили 60 палестинців під час протестів на кордоні із сектором Газу, які спалахнули після відкриття посольства США в Єрусалимі.

Анкара стала одним із найактивніших критиків жорсткої ізраїльської реакції на протести палестинців. Вона відкликала своїх послів із Тель-Авіва і Вашингтона, закликавши мусульманські країни провести екстрену нараду в п'ятницю.