Керівнику "РИА Новости-Украина" оголосили про підозру у держзраді

Керівнику "РИА Новости-Украина" оголосили про підозру у держзраді

У Службі безпеки України заявляють, що керівнику агенції "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському оголосили про підозру у державній зраді.
 
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, - передає "Радіо Свобода".


Сьогодні Служба безпеки України проводила обшуки в офісі "РИА Новости-Украина". Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила про затримання однієї людини – керівника агенції Кирила Вишинського.

Раніше в СБУ повідомили, що разом із прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Росії, які "використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України".

"РИА Новости Украина", яке є відділенням російської державної новинної агенції "РИА Новости", працює в Україні щонайменше шість років.

9 травня з України видворили спеціальних кореспондентів російських "Першого каналу" і телеканалу "Росія", повідомив прес-центр Служби безпеки України.

За версією СБУ, журналістки Валентина Соловйова та Ольга Юр’єва прибули до Києва "для підготовки тенденційних сюжетів" про відзначення в Україні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У відомстві зазначили, що 9 травня Соловйову примусово повернули до Росії, а Юр’єву – до Казахстану. Їм заборонили в’їжджати до України протягом трьох років.

СБУ видворила з України цілу низку журналістів, восновному з Росії, за "діяльність, що суперечить інтересам України". Це викликало критику деяких правозахисних і журналістських організацій.