Україна протягом п'яти років отримає 125 млн доларів від USAID

Україна протягом п'яти років отримає 125 млн доларів від USAID

Україна протягом наступних п’яти років отримає 125 мільйонів доларів від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для допомоги Донбасу та навколишнім регіонам, які постраждали від збройного конфлікту.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу організації.

"Мета цієї допомоги – сприяти усуненню впливу кремлівської агресії, яка чинить розбрат, та подоланню наслідків збройного конфлікту, що нині триває у регіоні", – заявив керівник бюро USAID у справах країни Європи та Євразії Брок Бірман під час прес-конференції у Слов’янську Донецької області.

Згідно з повідомленням, гроші мають бути використані на підтримку подальшої стабілізації регіону, підвищення стійкості місцевої економіки, прискорення соціально-економічного зростання та тіснішого згуртування Донбасу й навколишніх територій.

Нагадаємо, збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські "добровольці". За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.