НАБУ повернуло ГПУ більше половини переданих справ

НАБУ повернуло ГПУ більше половини переданих справ

Національне антикорупційне бюро України отримало від Генеральної прокуратури з листопада 2017 року по травень 2018 року 170 кримінальних проваджень, але з них 111 проваджень було повернуло прокуратурі для продовження досудового слідства.

Про це повідомили в Управлінні зовнішніх комунікацій НАБУ у відповідь на запит УНН.

"За період з 1 листопада 2017 року по 1 травня 2018 року з Генеральної прокуратури України до Головного підрозділу детективів Національного бюро надійшло 170 кримінальних проваджень", — йдеться у відповіді на запит.

Детективи, за інформацією Бюро, вже взяли до провадження 51 справу, а по 8 справах ще не ухвалено рішення. При цьому, досудове розслідування призупинене у 4 справах взятих до провадження.

Водночас, як зазначили у відомстві, 111 кримінальних проваджень повернуто до Генеральної прокуратури України для продовження здійснення досудового розслідування.

Як повідомляв УНН, через органи прокуратури Національному антикорупційному бюро України вже передано 151 кримінальне провадження.

ГПУ вже передала за підслідністю до НАБУ кримінальне провадження щодо екс-президента України Віктора Януковича за трьома епізодами, справи стосовно колишнього Генерального прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема та інші.