Чефат Чубаров: "Росія принесла нашому народу багато страждань"

Чефат Чубаров: "Росія принесла нашому народу багато страждань"

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров опублікував звернення до учасників жалобного мітингу в пам'ять про жертв геноциду кримськотатарського народу, який відбувся в Анкарі.

Звернення опубліковано на сторінці Рефата Чубарова у Facebook.

"Кримські татари завжди пам'ятатимуть жертв депортації 1944 року. Однак і сьогодні становище кримських татар залишається важким. Росія знову окупувала нашу Батьківщину. РФ порушила Будапештський меморандум, згідно з яким визнавала територіальну цілісність України. Однак ми знаємо, що впродовж історії Росія ніколи не стримувала свої обіцянки", - наголосив політик.

У 2014 році Росія окупувала український Крим. Депортація 18 травня 1944 року - найстрашніше, що випало на нашу долю. У зв'язку з тим, що наш народ виступив і виступає проти анексії Криму, репресії проти кримських татар окупаційною владою тривають і нині. 20 - 25 тисяч кримських татар змушені були залишити Крим, окупанти заборонили діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, заборонені телебачення, радіо, новинні агентства, наголосив політик.

"Ми ніколи не забудемо жертв депортації. Всі, хто причетний до тих трагічних подій, повинні постати перед судом. Хай живе Туреччина, хай живе Україна, хай живе Крим, хай живе кримськотатарський народ", - зазначив Рефат Чубаров.

Глава Меджлісу закликав міжнародні організації покласти край окупації Криму і Донбасу, посилити санкції проти Росії і не допустити повторення подій 18 травня 1944 р.