USAID надасть Україні 125 млн дол. допомоги

USAID надасть Україні 125 млн дол. допомоги

Агенція США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні додаткову допомогу в розмірі 125 млн доларів для допомоги Донбасу і навколишнім територіям.

Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву USAID Україна.

"15 травня 2018 року відбудеться cпільна прес-конференція заступника адміністратора і керівника бюро агенції США з міжнародного розвитку (USAID) у справах країн Європи та Євразії Брока Бірмана, спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера і посла США в Україні Марі Йованович, де буде оголошено про надання додаткової допомоги в розмірі 125 млн доларів США для Донбасу і тих навколишніх територій, які відчули на собі вплив російської агресії", - йдеться в повідомленні USAID у Facebook.

Додаткову технічну допомогу буде спрямовано на подальшу стабілізацію та згуртування українських громад у регіоні, підвищення стійкості місцевої економіки і прискорення її розвитку, зазначили в USAID.

Як повідомляв УНН, комітет з питань збройних сил палати представників конгресу США 8 травня представив проект закону про "Бюджет США на 2019 на потреби національної оборони", який передбачає виділення Україні 250 млн доларів.