Суд штату Невада вперше за 12 років ухвалив смертний вирок

Суд штату Невада вперше за 12 років ухвалив смертний вирок

Суд американського штату Невада вперше за 12 років схвалив смертний вирок.
 
Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на Associated Press.
 
Скотт Дозіер був засуджений до вищої міри покарання в 2007 році. Як повідомляється, влада штатів мала намір використати для смертельної ін'єкції комбінацію трьох препаратів, яка раніше ніколи не застосовувалася. Тому захист вимагав скасувати страту - не виключено, що нова ін'єкція може спрацювати неналежним чином і, зокрема, привести до мук засудженого. Також, за даними Американського союзу захисту громадянських свобод, одну з трьох речовин у Неваді заборонено застосовувати навіть для усипляння домашніх тварин.
 
Сам Дозіер заявляв, що хотів би, щоб вирок був виконаний, як можна швидше, і йому все одно, які препарати будуть використані для цього.
 
Суд у кінцевому рахунку відкинув претензії адвокатів і постановив, що страта має бути проведена, "відповідно до встановлених процедур". Це означає, що буде використана нова комбінація препаратів.
 
Дозіер стане першим ув'язненим, страченим в Неваді з 2006 року. Останнім був Деріл Мек, засуджений до вищої міри покарання за згвалтування і вбивство, вчинені в 1988 році.
 
Як наголошується в повідомленні, Дозіер був засуджений за вбивства в Арізоні і Лас-Вегасі. За версією слідства, він убив 22-річного чоловіка і розчленував его. Також він був визнаний винним у вбивстві першого ступеня в 2005 році.